جوان ایرانی
ضمن عذرخواهی از تأخیر و تبریک سال نو آنچه دشمنان اسلام و انقلاب پس از ناکامی در هشت سال جنگ تحمیلی بدان روی آوردند، جنگی دیگر است که سلاح آن فرهنگ است. یعنی با فرهنگ آمدند به میدان. فرهنگ در مقابل فرهنگ. پس در ابتدا باید تعریف دقیقی از فرهنگ داشته باشیم: فرهنگ هر ملت در بیان عام سنت ها، رسوم و آداب یک ملت است که ریشه از عقاید و تفکرات آن ملت دارد. مقام معظم رهبری: پس آنچه در این جنگ مورد هجمه قرار گرفته، فکر است و اندیشه و عقیده و باور یک ملت که خود، منشا سنت ها و رسوم است. لذا برای مقابله با این تهاجم باید از تفکر و اندیشه ها محافظت کرد. حال چگونه باید از یک فکر محافظت کرد؟ تنها راه درمان نسل جوان ما یک چیز است و بس. اینکه جوانان را با مکتب محمد و آل محمد(صلی الله علیه و آله) آشنا کنیم. یعنی باید روی فکر جوان کار کرد. آنچه بیش از بسیج اهمیت دارد تفکر بسیجی است. در واقع چنین می توان گفت که بسیج بدون تفکر بسیجی می شود ابزاری در جهت منافع دشمتان، یعنی خود می شود ضد بسیج. خود می شود تهاجم فرهنگی. خود می شود فقر علمی. خود می شود تحریم و قطعنامه و حتی بدتر از اینها... ، خود می رود به جنگ با اسلام مقام معظم رهبری: پس جوان، بخصوص جوان بسیجی باید بداند که مهمان نیست، صاحب خانه است. آن هم نه فقط این خانه. خود را صاحب خانه اسلام بداند. بداند که در کوچکترین مسائل او مسئول است و مهمترین نقش و وظیفه را دارد. باید در همه میدان ها حضور داشته باشد. هر کجا می تواند، نقش ایفا کند. هر کجا به او نیاز هست در صحنه باشد مقام معظم رهبری: مقام معظم رهبری: این می شود همان تفکری که باید به جوان القا شود و برایش مفهوم گردد و نکته مهمی که اینجا مطرح میشود این است که کسانی که این وظیفه را دارند و در این جبهه فعالیت می کنند خود باید دقیقا نسبت به این تفکر و مبانی آن آشنا و مسلط باشند تا بتوانند آن را رواج دهند. مقام معظم رهبری: بسیجی باید بداند که وظیفه اش ثابت نیست. چون نیاز های انقلاب ثابت نیست. پس نکته مهم دیگری این است که نباید حضور جوانان و نوجوانان در عرصه های فرهنگی آن ها را از تحصیل باز دارد. و از آنجا که نوجوانان اغلب تابع احساسات خود هستند، لذا اگر حضور آنها در این محموعه ها کنترل و نظارت نشود، پیامد های بسیار بدی خواهد داشت و می شود یکی دیگر از ریشه های آن موج ضد بسیج که هم اکنون بسیج دارد از آن لطمه میخورد. و این مسئولیت همان مدیران است. پس به آنچه می رسیم این است که * نقش مدیران مجموعه های فرهنگی نقش مهم ، تأثیر گذار و حساسی است که باید با دقت، علم و توکل همراه گردد. این افراد باید خود انسان ها خودساخته ای باشند تا در جهت انتقال تفکرات و عقاید بتوانند درست عمل کنند. کوچکترین اشتباهی در عمل ، رفتار و یا گفتار آن ها میتواند نتایج ناخوشایندی در پی داشته باشد. در واقع رفتار سنجیده و مناسب این افراد، ضمن اینکه وظیفه آن هاست،ابزاری جهت رسیدن آسان تر به اهدافشان می باشد * و در آخر این که بسیجی نباید یک بعدی باشد، چون تفکر بسیجی چند بعدی است. چون اسلام چند بعدی است. بسیجی باید در همه میدان ها حاضر باشد. باید از بسیج در همه زمینه ها انتظار داشت. در مجموعه ها باید به همه زمینه ها اهمیت داده شود. و باید در همه زمینه ها کار شود. مقام معظم رهبری: ربنا افرغ علینا صبرا و ثبت افدامنا و انصرنا علی القوم الکافرین خدایا ما را به وظایفمان آگاه گردان
درادامه بحث و برای یافتن راه حل باید توجه داشته باشیم که:
بعبارت دیگر فرهنگ یک ملت را می توان عقیده، فکر و باور یک ملت دانست.
فرهنگ به معنای خاص برای یک ملت، عبارت از ذهنیات، اندیشهها، ایمانها، باورها، سنتها، آداب و ذخیرههای فکری و ذهنی است
آنچه باعث حفظ یک تفکر شده و آن را در مقابله هجمه ها حفظ می کند شناساندن و ترویج آن تفکر است در بین افراد جامعه. هرچه بیشتر در جامعه نفوذ داشته باشد در مقابل هجمه ها محفوظ تر است. پس باید جوانان را با این تفکرات آشنا کرد.
همانطور که رهبری در بیان راه مقابله با تهاجم فرهنگی چنین فرمودند:
اگر تفکر بسیجی در جامعه فراگیر شود، این می شود که هرکس خود را صاحب خانه و دارای مسئولیت میداند. آینده و حال کشور برایش مهم است. نسبت به وقایع بی اهمیت وبی تفاوت نیست. و چینین می شود:
اگر تفکر بسیجی بر این مملکت طنین انداز بشود، کشور از آسیبها و خطرات مصون میماند، وگرنه ما بایستی هر لحظه منتظر خطر باشیم.
باید خود را فدایی اسلام بداند. این که وجودش برای خودش نیست و اینکه برای حفظ و گسترش اسلام به راحتی باید از تمام وجود خود بگذرد. مدافع اسلام محمدی و مبارز با اسلام آمریکایی باشد. این می شود تفکر بسیجی.
آن احساس مسئولیت که من می گویم در مقابل حالت "ولش" قرار دارد. این "ولش" بدترین بلا برای جوانان است. احساس مسئولیت یعنی رهایی این حالت "ولش".
بی تفاوتی و بی مبالاتی نسل جوان نسبت به سرنوشت کشور جایز نیست!
من معتقدم جوان مملکت باید در همه میدان ها حضور داشته باشد، منتها با انضباط
مقام معظم رهبری:
بسیج مجموعه آماده برآوردن نیاز های انقلاب هست در هر زمان و از هر نوع
آنچه از سوی هیچ کس قابل انکار نیست این است که اصلی ترین زمینه ترویج تفکر بسیجی در جامعه این است که مربیان، اساتید و نخبگان جامعه، خود باید دارای این تفکر باشند. در غیراینصورت بسیج همچون مجموعه ای بسته می شود که راهی به بیرون ندارد و این خلاف رسالت بسیج و بسیجی است. همانطور که مقام معظم رهبری در جمع دانشجویان بسیجی چنین فرمودند: حضور در جبهه فرهنگی نباید شما را از فعالیت های علمی و پژوهشی تان باز دارد.
بر این اساس بر بسیجیان یک فریضه است که چنان بکوشند و از سرآمدان علمی در کشور باشند.
* آنچه می تواند از بسیج یک نیروی آماده، مفید و کارآمد برای انقلاب پدید آورد،وجود تفکر بسیجی در بین بسیجیان است.
*و آنچه می تواند از بسیج یک نیروی مخرب، مضر و ویرانگر انقلاب پدید آورد، عدم وجود تفکر بسیجی در بین بسیجیان است.
* آنچه باید در جوان بسیجی کار شود، تفکر اوست. تا جوان دلیل کاری را نفهمد، نمی توان از انتظار انجام کار را داشت. باید این مبانی گفته شود. باید خوب شناسانده شود. باید تأکید شود و باید تکرار شود.
* فضای مجموعه ها باید دوستانه باشد. محبت آمیز باشد، این است که پایداری مجموعه را تضمین می کند. از آنجا که بسیج مجموعه ای است که افراد در آن نه براساس تمایلات مادی، بلکه برای هدفی مقدس گرد آمده اند. لذا باید تلاش ها برای تحقق اهداف و حفظ فضای دوستانه به طور موازی دنبال شود.
تلاش برای تربیت نسل جوان کشور، حضور در خط مقدم دشوارترین کارهاست.
و در انجام نیکوی آنها یاری فرما
Design By : Yasi Theme |